איך להתכונן לראיון עבודה והאם סימולציה מקצועית עוזרת?

ראיון עבודה יכול להיות הזדמנות חד פעמית להתברג בג’וב החלומות שלך, בין אם זו המשרה שעליה חלמת או הרצון שלך להתקבל למקום עבודה, שיבטיח לך תנאים טובים ו/או אופק תעסוקתי.

הכנה לראיון עבודה הנה הכרחית להגדלת הסיכויים שלך להתקבל. במאמר שלפניך התשובות לשאלות איך להתכונן לראיון עבודה, איך להציג את עצמך בראיון עבודה, כיצד להתלבש לראיון ועוד.

איך להתכונן לראיון עבודה ולמה זה כל כך חשוב?

פרט לעובדה שהכנה לראיון עבודה מסייעת להשיג את המשרה אליה מתראיינים, בהצלחת הראיון טמונים מרכיבים פסיכולוגיים, שעשויים להשפיע רבות על הביטחון העצמי שלך, על תחושת המסוגלות ותחושת הערך העצמי שלך, מה שמסייע לך גם לאורך תקופת העסקתך וגם בראיונות עבודה וסיטואציות נוספות בהמשך חייך.

בעת חיפוש עבודה, בדרך כלל קובעים מספר ראיונות עבודה, וככל שצולחים יותר ראיונות, ניתן לבחור את המשרה שהכי נכונה ומתאימה, ואף לנהל משא ומתן (באלגנטיות) על תנאי ההעסקה, גובה השכר והתנאים הסוציאליים.

איך להתכונן לראיון עבודה בצורה מיטבית?

ראיון עבודה עלול להלחיץ לא מעט אנשים, גם בגלל הידיעה שבוחנים אותם, וגם בגלל הרצון הטבעי להצליח. לכן רצוי מבעוד מועד לבחון איך להתכונן לראיון עבודה, איך להשיב על שאלות,  איך להציג את עצמך, מה ללבוש בראיון עבודה ועוד.

על מנת להתכונן כראוי לראיון עבודה חשוב לבחון ולחקור מראש מספר נושאים, כמו סוג החברה אליה מגיעים לצורך ראיון העבודה וסוג המשרה אליה מתראיינים. בנוסף, מומלץ לתרגל כיצד משיבים לשאלות הנפוצות בראיון עבודה, ואף לבצע סימולציה מקצועית לראיון עבודה, שמדמה ראיון אמיתי, בעזרת יועצת תעסוקתית, שתוכל לדייק את התשובות והמסרים באופן מיטבי ולתקן את שפת הגוף והאינטונציה כך שהסיכויים להצליח יגדלו משמעותית.

6  טיפים שילמדו אותך איך להתכונן לראיון עבודה ויגדילו את סיכוייך להתקבל

  1. לנתח את סוג העבודה– חשוב לבחון ככל האפשר את תיאור התפקיד שאליו מתראיינים ולהבין מה החברה מחפשת. מומלץ לערוך רשימה של הכישורים, הידע והתכונות המקצועיות והאישיות שנדרשות לתפקיד.
  2. להתאים את עצמך לדרישות המשרה– לערוך רשימה של היכולות והכישורים שלך, שמתאימים למשרה, כולל מיומנויות, תעודות הסמכה, ניסיון תעסוקתי, כישורים וכו’. רשימה זו תסייע לך להשיב על שאלות שונות שסביר שישאלו אותך במהלך הראיון.
  3. לחקור על החברה– לדלות כמה שיותר מידע אודות החברה והתפקיד שאליו מתראיינים. ניתן לעשות זאת על ידי עיון באתר האינטרנט של החברה ובחינת המתחרים שלה, קריאת מאמרים וכתבות אודות החברה או כאלו שפורסמו על ידה וכו’. ניתן גם לבחון את הפרופיל שלה ברשתות החברתיות וללמוד על התרבות הארגונית שלה. זו הזדמנות טובה לבחון ביקורות על החברה ולבדוק האם מכירים מישהו מהעובדים בחברה, לשוחח עמו ולדלות מידע נוסף, שיוכל לסייע.
  4. לבצע סימולציה מקצועית לראיון עבודה– סימולציה הנה חלק הכרחי בהכנה לראיון, מכיוון שהיא מגדילה את סיכוייכם להצליח ולדייק את התשובות במהלכו. קיימות שאלות נפוצות בראיונות עבודה, אליהן ניתן להתכונן מראש, כדי להיות כמה שפחות מופתעים וכמה שיותר נינוחים ובטוחים בעת הראיון. אם לא נעזרים באיש מקצוע או חבר/ בן משפחה קרוב לצורך משוב, ניתן להצטלם ולבחון כיצד נראים ונשמעים.
  5. להכין הופעה– לדאוג לבגדים שיתאימו לסוג התפקיד אליו מתראיינים. לא להיות חגיגיים מידי, אך גם לא להגיע בלבוש מרושל. חשוב לזכור, שרושם ראשוני הוא קריטי, במיוחד בראיון עבודה, וחשוב להיראות נקיים ומטופחים.
  6. להכין את תיק העבודות שלך– כדאי שתיק העבודות שלך יהיה מוכן לשליפה אם יהיה בכך צורך. יש לארגן אותו בהתאם לדרישות התפקיד, ולכלול בו את החומרים הרלוונטיים בלבד.

איך להציג את עצמך בראיון עבודה

אחת השאלות שאני נשאלת רבות היא איך להציג את עצמך בראיון עבודה. למעשה, כשבוחנים איך להתכונן לראיון עבודה חייבים להתייחס גם לנושא זה, ואלה עיקרי הדברים:

  • חיוך- לא להגזים בחיוך שיעשה לך מתיחת פנים, כדי שלא ייראה מאולץ מידי.
  • מבט- להישיר מבט אל עיני המראיין, מבלי להיות חודרניים, כדי לא לגרום לו אי נוחות.
  • לחיצת יד- להקפיד על לחיצת יד איתנה ולא רפויה, שעלולה לשדר חוסר בטחון עצמי.

 

במפגש אישי נוכל למקסם הצלחתכם בראיון העבודה כך שתגיעו לראיון נינוחים ובטוחים להצגה עצמית מיטבית ותגדילו את סיכוייכם להתקבל.

מתלבט על מסלול קריירה? תן לי להוביל אותך

קבל סיוע לעשות סדר במחשבות, רצונות, היסוסים ולכל מה שקשור לבחירת על מסלול הקריירה הנכון עבורך,
השאיר הודעה ונקבע שיחת ייעוץ.